18 maj 2014
15:30

LGM

Referat: Varbergs GIF - LGM

Söndagens båda matcher skulle avslutas på Sahara mot en helt ny bekantskap, LGM (Långås, Glommen, Morup) som vi aldrig mött tidigare. Laget är nog från början ett blandlag P01/02 för deras sida på Laget hetet P01 och i alla fall målvakten var 01:a och nära halvmetern högre än vissa av våra killar...

Vi inledde matchen i ett bra tempo och visade verkligen upp en bra kämparglöd och uppfinningsrikt spel. Resultatet lät inte vänta på sig och i mitten av första halvlek hade vi gjort både 1-0 och 2-0. Känslan var bra och båda målen kom till av eget fint passningsspel.

LGM kunde dock i andra delen av halvleken reducera och kom på så sätt in i matchen. Vi hade sedan några riktigt vassa chanser men turen uteblev och istället kunde LGM kvittera och i paus stod det 2-2.

I andra halvlek försökte vi ligga på för att återta ledningen men vi kom för högt i banan och LGM kunde en bit in i halvleken sätte ett ledningsmål. Vi fick lite frustration i leden och på samma sätt som förra baklängesmålet kontrade LGM in 2-4. I mitten av andra halvlek får vi en straff som vi på retur slår in till 3-4. Tyvärr får våra motståndare in en snabb replik till 3-5 med 10 minuter kvar. Vi fortsätter pressa högt i jakt på mål men bryts flera gånger med baklängsmål som följd. Vi får in en boll till och slutsiffrorna blir till slut 4-8.

Siffrorna säger dock inte hela sanningen om matchbilden. Vi har en del saker att slipa på som vi tar med oss i den fortsatta serien. Bl. a. får vi tänka på att matchen numera är 60 minuter och det gäller att hänga i hela vägen och inte bli vare sig övermodiga eller överivriga. Spelmässigt i stort gör vi en godkänd insats och kämpar bra större delen av matchen och när vi väl behåller kyligheten och rullar bollen mellan oss kan vi spela ut vilket lag som helst.